بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

المواضيع الأخيرة
» تعليم اوزان الشعر و النحو و الصرف
الأحد مايو 09, 2010 11:56 am من طرف amrdiab1000

» احلى صور لاسكندرية
الأحد نوفمبر 08, 2009 1:47 pm من طرف DinaOnline

» احلى صور لميس
الخميس نوفمبر 05, 2009 5:40 am من طرف DinaOnline

» احلى صور للجميلة منى زكى
الخميس نوفمبر 05, 2009 5:23 am من طرف DinaOnline

» طريقة عمل الملوخية المصرية
الخميس نوفمبر 05, 2009 5:13 am من طرف DinaOnline

» طريقة عمل البامية المصرية
الخميس نوفمبر 05, 2009 5:12 am من طرف DinaOnline

» طريقة عمل البامية المصرية
الخميس نوفمبر 05, 2009 5:08 am من طرف DinaOnline

» طريقة عمل الكشرى المصرى
الخميس نوفمبر 05, 2009 5:05 am من طرف DinaOnline

» طريقة عمل المكرونة بالباشميل
الخميس نوفمبر 05, 2009 5:03 am من طرف DinaOnline

التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني

طريقة عمل البامية المصرية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

طريقة عمل البامية المصرية

مُساهمة  DinaOnline في الخميس نوفمبر 05, 2009 5:12 am



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

المقادير:
باميه - بصل -لحم مفروم -ك***ه بقدونس شبث او نوع تفضليه فلفل رومي -طماطم
- 3فصوص ثوم-طماطم -مكعب ماجي - فلفل اسود كوب ماء حار سمنه -زيت
الطريقة:

حطي2م طعام سمن فارم في مقلاة حطي عليه الباميه وتكون
مقطعه حلقات الى ان تذبل الباميه

حطي بصل مقطع طويل في صينية التقديم وحطي عليه شويه زيت
وحمريه

حطي على البصل الباميه المقليه وخليها شويه على النار

حطي على الباميه لحم مفروم سبق قليه مع البصل والبهارات

( حطي اي نوع خضار تفضليه انا حطيت بقدونس وشبث )

حطي على اللحم المفروم طماطم حلقات وفلفل اخضر وخليها على
نار هادئه

بعدين جيبي زبديه حطي فيها صلصة طماطم + حبه ماجي +
شويه ثوم + فلفل اسود + كأس ماء حار

ويقلب الى ان تذوب الماجي وحطي خلطة الصلصه فوق صينية الباميه

اطفئي النار وادخليها في فرن حار لمدة نصف ساعه حتى تتسبك

بعد ماتخرجيها من الفرن رشي عليها ك***ه خضراء

وهذا شكلها النهائي







وهذي صوره من قريب






عمل الويكة بالصور



طريقة عمل البامية الويكة

• المقادير
شوية باميه خضراء من الصغيرة دية الكبيرة مبحبهاش شكلها وحش ـ ربع كيلولحم
ضانى أو كندوز ـ 2 ملعقة كبيرة سمن ـ 7 بصلات كبار ومبشورين عشانالعياط
يبقي للركب ولا بلاش ليجيلكوا حاجة وتقولوا رامي اللي عمانا
هي بصلة واحدة مبشورة

ملح ـ ملعقة صغيرة فلفل اسمر ـ نصف ملعقة صغيرة شطة ـ ملعقة كبيرة ك***ه ناشفه ناعمه ـ

نصف رأس ثوم ـ ملعقة كبيرة سمن ( للتقليه )

الطريقة

حضرتك تغسيلي البامية وتقمعيها كدة وتسيبيها شوية تنشف
وبعدين تقطعيها حلقات مدورة يعني وبعدة كدة تتشوح في السمنة


• تحمر البصلة فى السمن المتخلف لحد ما يصفر لونها ثم يضاف اليها اللحم وتتبل و تهدا الحرارة حتى

يجف ماؤها ثم يضاف كوب ماء و تترك حتى تنضج اللحمة نصف نضج .

• تضاف البامية الى اللحمة و تقلب حتى تنهرى علي الاخر تولع يعني ثم تضاف الشطة وقليل من الماء اذا احتاج الامر .

• يدق الثوم و الك***ة الناشفه و تحمر فى السمن ثم يضاف الى البامية و تقلب و تترك على نار هادئة مدة


DinaOnline
Admin

عدد المساهمات: 12
تاريخ التسجيل: 10/05/2009

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://alxsea.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى